Relatietherapie en relatiecoaching

Groeien jullie steeds verder uit elkaar?

Veel mensen leven in een langdurige relatie die ze niet meer gelukkig maakt. Vaak is voor de partners niet duidelijk waar het precies aan ligt en wordt hun alledaagse samenzijn afgedaan als: "het is nou eenmaal zo gegroeid, we zijn al zo lang bij elkaar." of "we leven als broer en zus." Het kan zijn dat een van de partners hierdoor vlucht in werk, andere bezigheden of zelfs een buitenechtelijke relatie. Het feit dat jij op zoek bent naar hulp om jullie relatie te verbeteren, betekent dat je het niet hebt opgegeven en er écht iets aan wilt doen. Heel goed, dat is de eerste stap. Ben je klaar voor de volgende stap?

Maken jullie vaak ruzie over hetzelfde onderwerp?

Elkaar niet goed begrijpen of ruzie maken komt in bijna alle liefdesrelaties voor. Sterker nog: het merendeel (60%) van alle meningsverschillen is niet eens op te lossen. Wederzijds begrip creëren in combinatie met kleine veranderingen in de communicatie kunnen echter voor een drastische verbetering zorgen. Een andere situatie waarbij dit belangrijk is, is wanneer een stel besluit uit elkaar te gaan, maar verbonden blijft door de kinderen. Ook dan is het van belang goed met elkaar te blijven communiceren, zodat de kinderen niet worden belast met de frustraties van hun ouders. Wil jij de communicatie in jullie relatie verbeteren?

Vrijblijvende kennismaking

Jouw relatie is belangrijk voor je en daarom wil je deskundige hulp. Daarnaast wil je jullie persoonlijke problemen niet delen met iemand waar je zelf geen goed gevoel bij hebt. Daarom bied ik een vrijblijvend  kennismakingsgesprek aan. Concreet betekent dit dat als er geen vervolgafspraak wordt gemaakt er geen kosten in rekening worden gebracht voor het eerste gesprek, met andere woorden; gaan we samen door dan wordt de intake wel gefactureerd. Voor de tarieven verwijs ik graag naar deze paginaBij de eerste sessie zijn altijd beide partners aanwezig. Afhankelijk van jullie proces volgen daarna enkele individuele en/of gezamenlijke sessies.

Mocht de drempel voor relatietherapie of relatiecoaching (nog) te hoog zijn, dan past de Communicatie Workshop of Relatiebooster Workshop op dit moment misschien beter bij jullie.

Mijn werkwijze

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis, bespreken we jullie doelen en mijn werkwijze. Als er geen vervolgafspraak wordt gemaakt, worden er geen kosten in rekening gebracht voor het intakegesprek. Elke relatie is anders en daarom is ieder traject anders. Vanuit de intake gaan we bepalen wat ervoor nodig is om jullie relatie te verbeteren. Voor een goed resultaat zijn gemiddeld 4-5 sessies nodig.

Meestal volgen er na de intake twee individuele gesprekken. Dit is nodig om wat dieper op ieders persoonlijke beleving en behoeftes in te gaan. Mijn aanpak hierbij is deskundig, praktisch, maar soms ook enigszins confronterend. De individuele sessies leveren vaak mooie inzichten op. Als deze in de praktijk worden toegepast, zijn er snel verbeteringen merkbaar, zowel voor iemand persoonlijk als binnen de relatie.

Tijdens de laatste gezamenlijke sessie bespreken we hoe en wanneer jullie de aangeleerde tools kunnen inzetten om de relatie op dit gewenste niveau te houden. Vaak zijn mensen bang dat de verbeteringen tijdelijk zijn, maar als deze voldoende positiviteit opleveren, worden ze snel een nieuw en welkom patroon in jullie leven. Soms maken we een afspraak voor een jaarlijkse check-up. Vervolgens gaat iedereen met een tevreden gevoel naar huis...

Willen jullie een vrijblijvende afspraak voor relatietherapie of relatiecoaching maken?

Klik dan op onderstaande button, stuur een e-mail naar ingrid@jit-company.nl of een berichtje naar 06-29101039. Telefonisch ben ik wat moeilijker te bereiken, maar als je mijn voicemail inspreekt, bel ik je dezelfde dag nog terug.

Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 21.00 uur en zaterdag 09.00 - 18.00 uur.

Adresgegevens praktijkruimte: Baayewei 5 - Bavel
(ingang linksachter in het straatje naast de woning,
daar is ook 1 parkeerplaats)

Reviews

Over mij

Ik ben Ingrid de Jong (bijnaam Jit), moeder van drie volwassen zonen, Relatietherapeut, Gezins- en Jongerencoach, MfN/ADR geaccrediteerd Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention, Analytic Profiler (Gedragsanalist), trainer en trainingsacteur.
Omdat ik het belangrijk vind mezelf continu te blijven ontwikkelen, heb ik in 2021 mijn masterstudie aan de universiteit in Manchester (MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis) afgerond. In juli 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Dat bleek een heel goede keuze,
die iedere dag weer voor de nodige uitdaging en voldoening zorgt.

Relevante opleidingen en trainingen

MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention (MCSI), Gottman Level 1 en 2 Relatietherapietraining, Graduate Specialist Analytic Profiling, RobbinsMadanes Relationship Program, Cloe Madanes Family Therapy training, Relatiecoach en gezinstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Advanced Training Analytic Profiling (ATAP), Jongerencoach, Dynamic Value Systems (DVS), Basic Training Analytic Profiling (BTAP), Facial Action Coding System, Face and Emotion, Dangerous Demeanor Detector Advanced, Subtle Expression Recognition Training (Elite), Micro-expression Recognition Training (Elite), Emotiemanagement en Gedrag, Waarheidsvinding en Leugen-detectie (WeL), Subtle Expression Training Tool, Microexpression Training Tool, Core Transformation, Clean Language, Sedona, NLP Master Practitioner

Lidmaatschappen en samenwerkingen

Kamer van Koophandel 66359686

Voor informatie met betrekking tot de algemene voorwaarden, privacy en dergelijke, verwijs ik je graag naar de downloadpagina.

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.