Familiemediation

Wat te doen bij een familieconflict?

Familieconflicten hebben vaak een enorme impact op alle betrokkenen. Dat geldt zowel voor de ruziënde partijen als de rest van de familie, waarbij emoties hoog kunnen oplopen. Veel mensen voelen zich dan ook op een gegeven moment genoodzaakt professionele hulp in te schakelen om verdere escalatie te voorkomen. Wanneer het een langdurige juridische rechtsstrijd dreigt te worden, kiezen partijen meestal ieder voor een eigen advocaat. Vervolgens wordt de beslissing uit handen gegeven aan een rechter. Dit is een kostbare en energievretende route die eigenlijk niemand wil volgen, omdat alle beslissingen via de rechtbank moeten worden afgehandeld. De verstandhouding is veelal blijvend beschadigd, doordat er altijd minimaal één verliezer is. Als jullie er als familie graag samen uit willen komen, zonder de controle uit handen te geven aan een derde, dan is de keuze voor een gezamelijke familiemediator de beste optie. Mediation is immers gericht op samenwerking en een win-win uitkomst voor alle betrokkenen.

Waarom familiemediation?

Een deskundige mediator beschikt over speciale vaardigheden en gesprekstechnieken, waardoor al tijdens het eerste gesprek de kern van het probleem duidelijk wordt. Na aandacht te hebben besteed aan de aanwezige emoties van alle familieleden, kan de focus al snel op de oplossing gericht worden. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de commitment van iedereen. Uitgangspunten bij mediation zijn vertrouwelijkheid en vrijwilligheid, maar geen vrijblijvendheid. Van alle betrokkenen wordt een bepaalde inspanningsverplichting verwacht om tot het beste resultaat te kunnen komen in een kort tijdsbestek. Deze doeltreffende aanpak werkt kostenbesparend en het voorkomt onnodige beschadiging van de familieleden. Sterker nog, het zorgt vaak voor een hernieuwde, veilige en vertrouwde verbinding.

Wat zijn de voordelen?

- snelle oplossing, waardoor kostenbesparend
- deskundige professional die het proces begeleidt
- vrijwillig en vertrouwelijk
- mediator is neutraal en onpartijdig
- voorkoming van verdere escalatie van het conflict
- de touwtjes blijven in handen van partijen
- ruimte voor emoties en creatieve oplossingen
- gericht op een win-win resultaat

Willen jullie een vrijblijvende afspraak voor familiemediation maken?

Klik dan op onderstaande button, stuur een e-mail naar ingrid@jit-company.nl of een berichtje naar 06-29101039. Telefonisch ben ik wat moeilijker te bereiken, maar als je mijn voicemail inspreekt, bel ik je dezelfde dag nog terug.

Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 21.00 uur en zaterdag 09.00 - 18.00 uur.

Adresgegevens praktijkruimte: Baayewei 5 - Bavel
(ingang linksachter in het straatje naast de woning,
daar is ook 1 parkeerplaats)

Waarom zouden jullie voor mij kiezen als familiemediator?

Ik ben een door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)  en ADR erkende familiemediator. Dankzij mijn vaardigheden op het gebied van Analytic Profiling kunnen we snel tot de kern komen, waardoor jullie in staat zijn weloverwogen beslissingen te nemen over hetgeen er speelt binnen de familie. Daarnaast heb ik de nodige jaren ervaring als relatietherapeut en gezinscoach, waardoor ik jullie gericht kan helpen bij de verbetering van de communicatie, zodat jullie op de best mogelijke manier met elkaar om kunnen blijven gaan na de mediation. Tenslotte hanteer ik een aantrekkelijk uurtarief van euro 150 inclusief btw. Ook is het mogelijk een vaste all-in prijs af te spreken. Uiteraard zal de financiële kant van de mediation tijdens het intakegesprek uitgebreid aan bod komen.

Voor alle relevante documenten met betrekking tot mediation, verwijs ik je graag naar de downloadpagina.

Kennismakingsgesprek

Een familieconflict zorgt voor een moeilijke periode in iemands leven, waarbij belangrijke beslissingen worden genomen voor de toekomst. Logisch dat jullie daarom alleen door een deskundige familiemediator begeleid willen worden. Nu lopen er gelukkig genoeg deskundige mediators rond, maar belangrijker is misschien wel dat jullie een goed gevoel hebben bij de persoon zelf. Daarom bied ik een vrijblijvende intake aan. Concreet betekent dit dat als er geen vervolgafspraak wordt gemaakt er geen kosten in rekening worden gebracht voor het kennismakingsgesprek, met andere woorden; gaan we samen door dan wordt de intake wel gefactureerd. Bij het eerste gesprek zijn altijd beide partners aanwezig. Afhankelijk van de kwestie volgen daarna nog gemiddeld vier sessies.

Werksessies

Tijdens de werksessies bespreken we de individuele en gezamenlijke belangen, waarbij ik de familieleden begeleid tijdens de zoektocht naar oplossingen voor het conflict. Hierbij gaan we in principe uit van gezamenlijke sessies, maar mocht het nodig zijn, dan kunnen er ook individuele afspraken worden ingepland. Alle afspraken en communicatie zijn transparant voor alle betrokkenen, zodat de onpartijdigheid en neutraliteit van mij als mediator gewaarborgd kan worden.

Afsluitsessie

Wanneer alle stappen zijn doorlopen en afspraken eventueel zijn vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, volgt een laatste bijeenkomst. Alle puntjes staan dan op de i, waarna het mediationproces kan worden afgesloten op een manier die bij alle familieleden past. Desgewenst kan na een bepaalde periode een nieuwe afspraak worden ingepland om de nakoming van de gemaakte afspraken te evalueren.

Over mij

Ik ben Ingrid de Jong (bijnaam Jit), moeder van drie volwassen zonen, Relatietherapeut, Gezins- en Jongerencoach, MfN/ADR geaccrediteerd Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention, Analytic Profiler (Gedragsanalist), trainer en trainingsacteur.
Omdat ik het belangrijk vind mezelf continu te blijven ontwikkelen, heb ik in 2021 mijn masterstudie aan de universiteit in Manchester (MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis) afgerond. In juli 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Dat bleek een heel goede keuze,
die iedere dag weer voor de nodige uitdaging en voldoening zorgt.

Relevante opleidingen en trainingen

MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention (MCSI), Gottman Level 1 en 2 Relatietherapietraining, Graduate Specialist Analytic Profiling, RobbinsMadanes Relationship Program, Cloe Madanes Family Therapy training, Relatiecoach en gezinstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Advanced Training Analytic Profiling (ATAP), Jongerencoach, Dynamic Value Systems (DVS), Basic Training Analytic Profiling (BTAP), Facial Action Coding System, Face and Emotion, Dangerous Demeanor Detector Advanced, Subtle Expression Recognition Training (Elite), Micro-expression Recognition Training (Elite), Emotiemanagement en Gedrag, Waarheidsvinding en Leugen-detectie (WeL), Subtle Expression Training Tool, Microexpression Training Tool, Core Transformation, Clean Language, Sedona, NLP Master Practitioner

Lidmaatschappen en samenwerkingen

Baayewei 5
4854 KC  Bavel
T. 06-29101039
E. ingrid@jit-company.nl

Kamer van Koophandel 66359686

Voor informatie met betrekking tot de algemene voorwaarden, privacy en dergelijke, verwijs ik je graag naar de downloadpagina.

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.