Familie- en gezinscoaching

Heeft een gezins- of familielid veel last van stress?

Als het niet goed gaat met iemand binnen het gezin of de familie, heeft dat vaak invloed op de overige gezins- of familieleden. Stress is immers besmettelijk, met als gevolg regelmatig ruzies, onbegrip, gevoelens van verdriet en machteloosheid. Willen jullie de ontstane situatie veranderen en samen onderzoeken welke verbeteringen mogelijk zijn voor jullie gezin of familie?

Loopt het niet lekker binnen jullie samengesteld gezin?

Bij het aangaan van een nieuwe relatie krijgt iemand de overige gezinsleden er ongevraagd bij. Door onbegrip en miscommunicatie kunnen dan snel botsingen ontstaan. Of iemand voelt zich er niet bij horen en is jaloers op een ander gezinslid. Ook een samengesteld gezin kan functioneren als een hecht team, waarbij iedereen een unieke, belangrijke plek inneemt. De ingrediënten om je ergens thuis te voelen zijn veiligheid, zekerheid, warmte, connectie en liefde. Ontbreken deze basisbehoeften in jullie gezin? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak.

Vrijblijvende kennismaking

Jouw familie/gezin is belangrijk voor je en daarom wil je deskundige hulp. Daarnaast wil je jullie persoonlijke problemen niet delen met iemand waar je zelf geen goed gevoel bij hebt. Daarom bied ik een vrijblijvend eerste gesprek aan. Concreet betekent dit dat als er geen vervolgafspraak wordt gemaakt er geen kosten in rekening worden gebracht voor het kennismakingsgesprek, met andere woorden; gaan we samen door dan wordt de intake wel gefactureerd. Voor de tarieven verwijs ik je graag naar deze paginaBij de eerste sessie zijn meestal alle betrokkenen aanwezig. Afhankelijk van de problemen en jullie proces volgen daarna enkele individuele en/of gezamenlijke sessies.

Mijn werkwijze

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis, bespreken we jullie doelen en mijn werkwijze. Als er geen vervolgafspraak wordt gemaakt, worden er geen kosten in rekening gebracht voor het intakegesprek. Iedere familie of elk gezin is anders en daarom is ieder traject anders. Vanuit de intake gaan we bepalen wat ervoor nodig is om jullie situatie te verbeteren. Voor een goed resultaat zijn gemiddeld 4-5 sessies nodig.

Soms volgen er na de intake enkele individuele gesprekken. Dit is nodig om wat dieper op ieders persoonlijke beleving en behoeftes in te gaan. Mijn aanpak hierbij is deskundig, praktisch, maar soms ook enigszins confronterend. De individuele sessies leveren vaak mooie inzichten op. Als deze in de praktijk worden toegepast, zijn er snel verbeteringen merkbaar, zowel voor iemand persoonlijk als binnen het gezin of de familie.

Tijdens de laatste gezamenlijke sessie bespreken we hoe en wanneer jullie de aangeleerde tools kunnen inzetten om de huidige situatie op het gewenste niveau te houden. Vaak zijn mensen bang dat de verbeteringen tijdelijk zijn, maar als deze voldoende positiviteit opleveren, worden ze snel een nieuw en welkom patroon in jullie leven. Soms maken we een afspraak voor een jaarlijkse check-up. Vervolgens gaat iedereen met een tevreden gevoel naar huis.

Wil je een vrijblijvende afspraak voor familie- of gezinscoaching maken?

Klik dan op onderstaande button, stuur een e-mail naar ingrid@jit-company.nl of een berichtje naar 06-29101039. Telefonisch ben ik wat moeilijker te bereiken, maar als je mijn voicemail inspreekt, bel ik je dezelfde dag nog terug.

Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 21.00 uur en zaterdag 09.00 - 18.00 uur.

Adresgegevens praktijkruimte: Baayewei 5 - Bavel
(ingang linksachter in het straatje naast de woning,
daar is ook 1 parkeerplaats)

Reviews

Over mij

Ik ben Ingrid de Jong (bijnaam Jit), moeder van drie volwassen zonen, Relatietherapeut, Gezins- en Jongerencoach, MfN/ADR geaccrediteerd Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention, Analytic Profiler (Gedragsanalist), trainer en trainingsacteur.
Omdat ik het belangrijk vind mezelf continu te blijven ontwikkelen, heb ik in 2021 mijn masterstudie aan de universiteit in Manchester (MSc Communication, Behaviour and Credibility Analysis) afgerond. In juli 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Dat bleek een heel goede keuze,
die iedere dag weer voor de nodige uitdaging en voldoening zorgt.

Relevante opleidingen en trainingen

MfN/ADR Familie- en Arbeidsmediator, Kindbehartiger, Master Coach of Strategic Intervention (MCSI), Gottman Level 1 en 2 Relatietherapietraining, Graduate Specialist Analytic Profiling, RobbinsMadanes Relationship Program, Cloe Madanes Family Therapy training, Relatiecoach en gezinstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Advanced Training Analytic Profiling (ATAP), Jongerencoach, Dynamic Value Systems (DVS), Basic Training Analytic Profiling (BTAP), Facial Action Coding System, Face and Emotion, Dangerous Demeanor Detector Advanced, Subtle Expression Recognition Training (Elite), Micro-expression Recognition Training (Elite), Emotiemanagement en Gedrag, Waarheidsvinding en Leugen-detectie (WeL), Subtle Expression Training Tool, Microexpression Training Tool, Core Transformation, Clean Language, Sedona, NLP Master Practitioner

Lidmaatschappen en samenwerkingen

Kamer van Koophandel 66359686

Voor informatie met betrekking tot de algemene voorwaarden, privacy en dergelijke, verwijs ik je graag naar de downloadpagina.

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.